Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks makowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mak 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki, rozpuścić
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
bakalie ilość według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Keks makowy

Mieszamy mak z mąką i proszkiem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Do ubitej masy dodajemy wcześniej wymieszane składniki sypkie na zmianę z roztopioną margaryną. Dosypujemy bakalie. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy w 180°C przez około 30-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:54
Lubię taki.
Mniam 31.12.2016 14:45
Lubię takie ciasta, a to jest rewelacyjne!
gosia56 31.12.2016 10:53
Na pewno pyszny ;)
Edith85 31.12.2016 09:31
Wygląda smakowicie
Franciszek 31.12.2016 00:57
Super do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak