Keks makowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • mak

    3/4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    0,5 kostki, rozpuścić
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • bakalie

    ilość według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy mak z mąką i proszkiem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Do ubitej masy dodajemy wcześniej wymieszane składniki sypkie na zmianę z roztopioną margaryną. Dosypujemy bakalie. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy w 180°C przez około 30-40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.01.2017 21:54
Lubię taki.
Mniam 31.12.2016 14:45
Lubię takie ciasta, a to jest rewelacyjne!
gosia56 31.12.2016 10:53
Na pewno pyszny ;)
Edith85 31.12.2016 09:31
Wygląda smakowicie
Franciszek 31.12.2016 00:57
Super do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat