Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks kukurydziany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szklanka
mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 100 gram
rodzynki 100 gram
jaja 4
cukier pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks kukurydziany

Jaja ubić z cukrem. Potem powoli miksując dodawać mąki z proszkiem. Dolać olej. Orzechy włoskie posiekać. Następnie łyżką powoli wymieszać masę z rodzynkami i orzechami. Piec w temp. 180 st. przez ok 45min. Wierzch mozna udekorować lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.09.2015 19:49
ciekawy pomysł na pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak