Keks drobiowy z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    3 sztuki
  • pieczarki

    250 gram
  • marchewka

  • pietruszka

  • seler korzeniowy

    1/3 sztuki
  • cebula

  • jajko

    2 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • tymianek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Ćwiartki umyć i oddzielić od kości, skórek nie wyrzucać.
Krok 2 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i razem z mięsem i skórkami przepuścić przez maszynkę.
Krok 3 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę.
Krok 4 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać pieczarki i szczyptę tymianku i smażyć do odparowania płynu.
Krok 5 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Wszystko włożyć do dużej miski, dodać żółtka, przyprawę do kurczaka, bułkę tartą, pieprz i sól do smaku i wymieszać.
Krok 6 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do mięsa i wymieszać.
Krok 7 - Keks drobiowy z pieczarkami foto
Formę natłuścić i wysypać tartą bułką, wyłożyć mięso i po wierzchu posypać bułką. Piec w 180 stopniach 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Skotka 16.03.2015 21:40
Dziękuję i polecam:)
adelajda 16.03.2015 13:28
Jak dla mnie pierwsza klasa :)
dodi 16.03.2015 12:40
muszę zrobić
R'n'G Kitchen 16.03.2015 11:49
MMM! Pycha :)
Asik32 15.03.2015 22:50
To jest wspaniałe.
Jadwiga/Jaga85 15.03.2015 21:28
Bardzo fajny przepis!
Beatris 15.03.2015 21:00
Wygląda niezwykle smakowicie:)
wwwiolka 15.03.2015 20:58
Bardzo fajny przepis.
Kuchenka 15.03.2015 20:49
wygląda bardzo kusząco ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat