Przepis i sposób przygotowania na: Keks czekoladowy
Kroki postępowania
Gotowe ciasto można oprószyć cukrem pudrem (lub polać polewą czekoladową)
masło | 90 g |
cukier trzcinowy | 85 g |
miód | 85 g |
śliwki suszone | 150 g |
rodzynki | 110 g |
żurawina suszona | 30 g |
alkohol | 70 ml likier wiśniowo-czekoladowy |
sok z cytryny | 2 lyzki |
kakao | 1 lyzka |
mąka pszenna | 75 g |
migdały | 40g mielone |
proszek do pieczenia | 1/4 lyzeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/4 lyzeczki |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: