Keks białkowy

Keks białkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szklanka
  • mąka

    3 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mieszanka kekoswa

    20 dag
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
  • margaryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę topimy i studzimy,
pianę ubijamy z białek( około 6-7 sztuk)z cukrem, aż będzie sztywna, dodajemy powoli mąkę i margarynę, proszek do pieczenia, a na koniec bakalie obtoczone w mące, wtedy nie pójdą na dno, przelewamy do formy i pieczemy 45 minut w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolajka 29.12.2012 09:37
Ja też lubie kiedy jest dużo bakalii, ten to taki na szybko, kiedy to nikomu nie chce się iść do sklepu...otwieramy szafkę i pieczemy z tego co jest:)
magdziorka6 28.12.2012 16:05
uwielbiam keks właśnie pisze komentarz i wcinam keks-pycha
Ola1984 28.12.2012 15:27
Uwielbiam keksa koniecznie z dużą ilością bakali :)
eMMe 28.12.2012 13:59
Super keks:) Uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat