Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks białkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mieszanka kekoswa 20 dag
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szkl
margaryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Keks białkowy

Margarynę topimy i studzimy,
pianę ubijamy z białek( około 6-7 sztuk)z cukrem, aż będzie sztywna, dodajemy powoli mąkę i margarynę, proszek do pieczenia, a na koniec bakalie obtoczone w mące, wtedy nie pójdą na dno, przelewamy do formy i pieczemy 45 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 29.12.2012 09:37
Ja też lubie kiedy jest dużo bakalii, ten to taki na szybko, kiedy to nikomu nie chce się iść do sklepu...otwieramy szafkę i pieczemy z tego co jest:)
magdziorka6 28.12.2012 16:05
uwielbiam keks właśnie pisze komentarz i wcinam keks-pycha
Ola1984 28.12.2012 15:27
Uwielbiam keksa koniecznie z dużą ilością bakali :)
eMMe 28.12.2012 13:59
Super keks:) Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak