Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier wanilinowy 1 szkl.
mąka tortowa 350 szkl.
olej roślinny 100 szkl.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Wszystkie bakalie tzn: orzechy, migdały suszone morele i daktyle kroje w kostkę małą pokrój, dodaj rodzynki i mieszam z łyżką mąki. Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksuje na na puszystą masę. Dodaję mąkę i mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaje olej. Mieszam na gładką masę. Dodaję bakalie i mieszam. Wylewam ciasto na dużą blaszkę. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 24.09.2012 21:20
bakalii nie oszczędzałaś, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak