Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie 400 gram
masło 250 gram
cukier 250 gram
mąka 250 gram
jaja 5 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Tłuszcz ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.
Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia.
Całość włożyć do wysmarowanych lub lepiej wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C obieg powietrza, 50-60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 12.05.2011 20:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak