Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kegulena saute

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kergulenki 1/2 kg
mąka 2 łyżi
oliwa 3 łyżki
pietruszka posiekna 1 łyżka
cytryna 1 sztuka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kegulena saute

kerguleny opłukać osączyć duże rybki pokrajać na porcje posolić i obtoczyć w mące usmażyć w mocno rozgrzanym oliwie na silnym ogniu włozyć na półmisek i posypać posiekana natką pieruszki na każdym kawałku położyć plasterek cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak