Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kefty arabskie z pietruszką i fetą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
ser feta 50 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kefty arabskie z pietruszką i fetą

Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa, dodać drobno posiekany czosnek, jogurt naturalny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Dokładnie wyrobić masę. Pietruszkę dokładnie posiekać, dodać pokruszony ser feta, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać po trosze farszu i zlepiać, formując podłużne kefty. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Można także upiec je na grillu lub zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.11.2013 17:27
świetne, chętnie wypróbuję!
Anna133 26.11.2013 14:20
ogólnie używam mało wołowiny ale to wygląda cudnie
juuusta 26.11.2013 13:45
fajny przepis
Konczi 26.11.2013 13:23
super przepisik
Barbara13 26.11.2013 13:21
Pyszne się prezentuje
Joannasz3190 26.11.2013 12:50
Pyszności, muszę wypróbować! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak