Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kefirowy sos z marynowanych podgrzybków, cebuli i ostrej papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 duża
papryczka chili 1 szt
kefir 100 ml
stewia 2 listki
olej do smażenia
podgrzybki 10 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Kefirowy sos z marynowanych podgrzybków, cebuli i ostrej papryki

Cebulę obieramy i kroimy na 8 części. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju. Z papryczki chili wyjmujemy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Podgrzybki marynowane wyjmujemy z zalewy i lekko przepłukujemy wodą. Cebulę, podgrzybki i paprykę umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy na jednolitą masę, dodajemy kefir i jeszcze chwilę mieszamy. Na koniec jeżeli uznamy, że sos jest zbyt kwaśny, do rozdrabniacza wrzucamy liście stewi, żeby dosłodzić sos. Sos z rozdrabniacza przekładamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Gotowy sos podałam z pieczoną kaszanką. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.06.2013 10:07
Interesujący przepis. Warto spróbować :)
Pomocnik 06.06.2013 09:49
pysznie wygląda
Konczi 06.06.2013 09:10
super nigdy nie robiłam ale brzmi i wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak