Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kefirowy chłodnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 3 szkl
śmietana 1 szkl
bułki małe 4 szt
starty ser 4 łyżki
pomidor 1 szt
sól, pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kefirowy chłodnik

Dymki pokroić w krążki. Szczypiorek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Pomidor umyć, pokroić w kostkę. Kefir zmiksować ze śmietaną. Dodać warzywa, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć bułeczki, obsypać serem. Zapiekać 5 min. Podawać gorące z chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 07.09.2010 11:54
ciekawe danie
buksiak12 07.09.2010 11:54
ciekawe danie
Dorota71 07.09.2010 11:11
muszę wypróbować
Dorota71 07.09.2010 11:11
muszę wypróbować
Emilia22 07.09.2010 10:12
fajny przepis
Emilia22 07.09.2010 10:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak