Kefirowe babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    0,4 l
  • cukier

    1/3 szk
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • galatertka truskawkowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając o połowę ilość wody. Odstawić do stężenia. Gdy galaretki stężeją pokroić w kostkę różnej wielkości. Żelatynę rozpuścić w 125 ml gorącej wody, dodać cukier i mieszać do momentu aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, ostudzić i połączyć z kefirem. W foremkach ułożyć galaretki i zalać kefirem. Odstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 20.12.2013 08:26
super wygląda
Grazyna0211 11.10.2013 10:30
świetny pomysł
Bernadeta1 01.10.2013 00:10
kuszą wyglądem i smakiem
kate.500 24.07.2013 15:01
pyszny deserek
caralajna 27.06.2013 08:09
fajnie wygląda taka babeczka
barbara11561 27.01.2013 09:55
pyszne,robię z jogurtem greckim:)
babajaga1969 25.01.2013 13:59
to takie bardziej dietetyczne ptasie mleczko :) - smaczne :)
Wafelek2601 25.01.2013 09:50
Ale ładnie wyglądają i z pewnością są pyszne
olkaaa 25.01.2013 08:15
bardzo fajne
miroslawa 25.01.2013 05:00
bardzo sympatyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat