Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z piekła rodem (z cukinii)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
cebula 1
papryka czerwona 2 szt
papryczka chilli 1
czosnek 1-2 ząbki
koncentrat pomidorowy 380 g
ocet winny 1/3 szkl
cukier 100 g
sól 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
bazylia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z piekła rodem (z cukinii)

1. Cukinię ścieramy na tarce. Cebulę i papryki kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, zasypujemy solą i odstawiamy na kilka godzin.

2. Następnie gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.

3. Dodajemy cukier, ocet i gotujemy dalej przez 20 minut.

4. Na koniec wsypujemy pozostałe przyprawy, przeciśnięty czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Ciągle mieszając gotujemy do momenty aż masa zgęstnieje.

5. Blendujemy całość na papkę i gorącą przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy.

6. Możemy także poczekać aż keczup ostygnie, dopiero zmiksować, następnie ponownie zagotować lub zimny przełożyć do słoików i pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.08.2016 09:43
domowy najlepszy
Renataj 30.08.2016 11:06
Warto wypróbować:)
Łukasz15 29.08.2016 22:30
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak