Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z cukinii

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
cebula 50 dag
sól 2 łyżki
cukier 50 dag
ocet 1 szkl
pieprz łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
chilli 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 słoiki 3x190 g

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z cukinii

Cukinię obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posypać solą i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie warzywa odcisnąć z nadmiaru soku i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie warzywa zblendować, dodać przyprawy, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet i wszystko zagotować. Gorący keczup przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 25.08.2017 08:58
piękny ma kolor, już sobie wyobrażam jego smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak