Keczup z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1,5 kg
  • cebula

    50 dag
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    50 dag
  • ocet

    1 szkl
  • pieprz

    łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    łyżeczka
  • chilli

    1/2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    3 słoiki 3x190 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posypać solą i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie warzywa odcisnąć z nadmiaru soku i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie warzywa zblendować, dodać przyprawy, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet i wszystko zagotować. Gorący keczup przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 25.08.2017 08:58
piękny ma kolor, już sobie wyobrażam jego smak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat