Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
cebula biała 6 sztuk
cukier 2 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
pieprz 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 płaska łyżeczka
sól 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z cukinii

Kroki postępowania

1
Najpierw przygotować sobie wszystkie składniki , które będa nam potrzebne.
Krok 1 - Keczup z cukinii foto
2
Następnie obieramy cukienie i ścieramy ją na tarce o dużych oczkach .
Krok 2 - Keczup z cukinii foto
3
Obieramy cebulę i ścieramy również na dużych oczkach .
Krok 3 - Keczup z cukinii foto
4
Następnie łączymy cukinię i cebulę razem , posypujemy sola ,mieszamy .Odsawiamy na parę godzin ,aby cukinia puściła sok a cebula zmiękła.
Krok 4 - Keczup z cukinii foto
5
Po paru godzinach przekładamy do wysokiego garnka cukinię z cebulą i wstawiamy na gaz i smażymy na średnim ogniu 45 minut, po tym czasie dodajemy ocet i cukier , mieszamy i dusimy 20 minut, po tym czasie dodajemy 2 słoiczki koncentratu pomidorowego oraz resztę składników
Krok 5 - Keczup z cukinii foto
6
Całość dokładnie mieszamy ,aby wszystkie składniki dokładnie sie połączyły .
Krok 6 - Keczup z cukinii foto
7
Masę warzywną studzimy a potem miksujemy na gładką masę ,wtedy wstawiamy na gaz i zagotowujemy.
Krok 7 - Keczup z cukinii foto
8
Gorącą masę możemy juz po zagotowaniu przekładać so słoiczków zakręcamy je i i odwracamy do góry dnem.
Krok 8 - Keczup z cukinii foto
9
Gdy keczup już będzie w słoiczkach zimny to możemy przechowywać w chłodnym mjscu lub w lodówce.
Krok 9 - Keczup z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 17.05.2017 17:58
wooow, brzmi ciekawie
Laila2786 18.02.2017 14:38
świetny przepis
Kikiriki 08.02.2017 10:42
Ciekawy pomysł
IwonaKa 21.01.2017 19:58
Muszę kiedyś zrobić,słyszałam,ze smaczny
paniusiaewa 21.12.2016 12:34
Tego jeszcze nie robiłam, więc w przyszłym roku spróbuję.
Diana Rusiłowicz 25.09.2016 00:52
Super pomysł :)
Ela15 23.09.2016 14:04
na pewno pysznie smakuje
Margo1 23.09.2016 07:28
Mi wyszedł ostrawy , ale jak ktoś nie lubi to można dodać troszkę chilli cayenne .Wspaniały do wędlin i parówek na ciepło.
Stenka 22.09.2016 19:58
ciekawa propozycja
Marta1986 22.09.2016 19:17
pyszne mniam
adelajda 22.09.2016 18:30
ciekawy przepis
cukiereczek 22.09.2016 18:23
domy,smaczny,bez konserwantów REWELACJA
Bernadeta1 22.09.2016 17:35
fajny domowy zapasik na zimę
KORAL 22.09.2016 16:42
Muszę kiedyś zrobić taki, fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak