Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebabowa przekąska z pikantnym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
mleko 1 szkl
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
papryka 1 szt
pomidor 3 szt
przyprawa do kebaba 1 op
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabowa przekąska z pikantnym sosem

1. Mięso mielone wymieszaj w misce z rozkłóconym jajkiem. Kajzerkę zalej mlekiem, poczekaj, aż zmięknie, a następnie odciśnij ją i dodaj do mięsa mielonego.
2. Cebule obierz, drobno posiekaj. 1/4 porcji cebuli dodaj do mięsa. Wyrób gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kebaba. Uformuj owalne kotlety, nadziej na patyczki do szaszłyków.
3. Kebaby ułóż na grillu, a następnie opiekaj na złoty kolor ok 10 min. W tym czasie oczyść i posiekaj czosnek, paprykę oraz sparzone i obrane pomidory. Smaż z resztą cebuli na oleju 4 min. Podlej wodą, duś 5 min. Dopraw solą, pieprzem i chilli. Podawaj do kebabów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 22.04.2013 02:20
smaczne :)
Dorota37 28.12.2012 07:28
zjadła bym sobie
[email protected] 06.03.2012 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak