Kebabowa polędwica

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 sztuki
  • oliwa

    6 łyżek
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kebabowa polędwica foto
Polędwiczki umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą kebab.
Krok 2 - Kebabowa polędwica foto
Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Polędwicę wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Kebabowa polędwica foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem.
Krok 4 - Kebabowa polędwica foto
Wyjąć i ostudzić.
Krok 5 - Kebabowa polędwica foto
Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 19.01.2014 21:27
Pyszne mięsko
IwonaKa 25.09.2013 00:04
na pewno bardzo smaczna
ONY_za_kare 14.07.2013 09:27
super takie mięsko
artur7 02.07.2013 18:51
efekt super
Wacław 24.06.2013 10:28
bardzo apetyczna i na pewno pyszna :)
mela25 24.06.2013 06:25
pyszna polędwiczka
adelajda 22.06.2013 06:20
na kanapki super
Alex_M 17.06.2013 20:51
musiala byc pyszna!
Krystyna32 10.06.2013 18:16
bardzo apetyczna
misia53 10.06.2013 13:01
bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat