Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z warzywami i mięsem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 650 g - kebabowe wołowo-drobiowe
pomidor 1-2 szt
ogórek zielony 1 szt
kapusta biała 200-250 g
kapusta czerwona 200-250 g
przyprawy 1 łyżeczka tureckiej ostrej
ketchup pikantny
pita 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z warzywami i mięsem

Warzywa myjemy, ogórki kroimy w pół plastry, pomidory w kostkę lub słupki, kapustę czerwoną jak i białą szatkujemy. Na patelnie wrzucamy mięso, dodajemy przyprawę turecką (miałam bardzo ostrą), mięso podsmażamy przez około 10 minut. Chlebki pita podgrzewamy na patelni lub w piekarniku, przecinamy na pół i przekrawamy w środku tworząc kieszonkę. Środek chlebka smarujemy ketchupem i wypełniamy mięsem wraz z warzywami na przemian. Podajemy tuż po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 15.06.2014 08:18
kusząco wygląda)
mysza75 14.06.2014 23:07
fajny kebab domowy najlepszy
berys18 14.06.2014 21:19
super jedzonko
Anna133 14.06.2014 14:51
też robię sama i uwielbiam takie domowe, dajemy do nich to co lubimy
Gracer 14.06.2014 12:04
domowy kebab najlepszy
jasiek 14.06.2014 12:01
idealny fast food :)
Lidzia 14.06.2014 11:54
Taki lubię.
sylwia_sl 14.06.2014 10:58
pyszny kebab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak