Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z indyka

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Sekretem pysznego domowego keaba jest... Ten przepis Wam go zdradzi i pokaże krok po kroku jak szybko przygotować pyszny domowy kebab z mięsem z indyka.  

Składniki:

pierś z indyka 400 gramów
olej rzepakowy 4 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
cebula pokrojona w piórka 1 sztuka
papryka czerwona (pokrojona w paski) 1 sztuka
czosnek (pokrojony w plastry) 2 ząbki
sól morska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kolendra posiekana 1 pęczek
sos czosnkowy 300 mililitrów
pita 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z indyka

1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy

2. Wkładamy mięso do marynaty i marynujemy przez +/- 1,5h.

3. Na patelni smażymy krótko mięso na złoty kolor i przekładamy na talerz.

4. Na tej samej patelni smażymy cebulę, czosnek, paprykę, a po kilku minutach dodajemy mięso, mieszamy i doprawiamy do smaku.

5. Podajemy w ciepłych chlebkach pita, polane sosem czosnkowym i posypane kolendrą   

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak