Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab z czerwoną kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4 szt
mięso wieprzowe bez kości 400 g
sałata lodowa
sos czosnkowy
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: kebab z czerwoną kapustą

Kroki postępowania

1
Mięso drobno kroimy, wrzucamy na patelnię, dodajemy opakowanie przyprawy do kebaba i podsmażamy na złoty kolor
Krok 1 - kebab z czerwoną kapustą foto
2
Sałatę lodową oraz szczypiorek drobno siekamy, kapustę czerwoną odcedzamy na sitku. Następnie na placku układamy sałatę lodową, kapustę czerwoną, podsmażone na złoty kolor mięso w przyprawach polewamy całość sosem czosnkowym i posypujemy szczypiorkiem.
Krok 2 - kebab z czerwoną kapustą foto
3
Zwijamy w kopertę i grillujemy bądź opiekamy na elektrycznym grillu. Podajemy na ciepło
Krok 3 - kebab z czerwoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.07.2013 19:25
ciekawa propozycja na kebab
Andysz 12.03.2013 20:55
mmmm to coś dla mnie;]
MAR3STA 08.02.2013 18:52
smaczny kebab
Gracer 06.08.2012 13:42
zjadłoby się!
EWI 25.07.2012 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak