Kebab w tostach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,5 kg
  • papryka zielona

    1
  • cebula czerwona

    1
  • chleb tostowy

    1
  • jajko

    1
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kebab w tostach foto
Należy pokroić cebulę w drobną kostkę , z papryki pozbyć się ziaren i pokroić na cienkie około centymetrowe kawałki.
Krok 2 - Kebab w tostach foto
Pierś z kurczaka pokroić w niewielką kostkę a następnie posypać przyprawą kebab-gyros według uznania.
Krok 3 - Kebab w tostach foto
Na patelni rozgrzewamy olej , wkładamy kurczaka i smażymy. Kiedy lekko g podsmażymy dodajemy cebulę i smażymy aż się ona zeszkli. Na koniec dodajemy paprykę i smażymy dalej około 5 minut. Odkładamy na bok całość , jednak trzymamy w cieple.
Krok 4 - Kebab w tostach foto
Chleb tostowy rozwałkować, jajko rozbić do miseczki i roztrzepać.
Krok 5 - Kebab w tostach foto
Każdą kromkę chleba posmarować dookoła po brzegach jajkiem. Na środek co drugiej kromki nakładamy około 1,5 łyżki farszu tak aby po brzegach został wolny rant. Przykrywamy to drugą kromką i dociskamy brzegi. Pieczemy w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
Kebaby kroimy na ukos i podajemy z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna30 26.07.2015 22:26
Ciekawy pomysł :)
Kuchenka 26.07.2015 09:30
bardzo pomysłowe
Benita 25.07.2015 23:06
Takiego kebabu jeszcze nie miałam okazji kosztować.
agataw1990 25.07.2015 22:36
Super pomysł na zastąpienie tortilli : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat