Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

KEBAB NA PATYKU

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Co powiecie na tureckiego kebaba w wersji na patyku? To świetny pomysł na obiad bądź danie główne na spotkanie ze znajomymi. Zachęcam, abyście przygotowali do tego dip i sałatkę, które doskonale wzbogacą specjał. 

Składniki:

mięso mielone wołowe
500 gramów
cebula
2 sztuki
jajko
1 sztuka
koperek
1 pęczek
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
2-3 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KEBAB NA PATYKU

Kroki postępowania

1

Cebulę obrać i drobno pokroić. Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.

2

Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojoną cebulę i koperek. Całość przyprawić solą, pieprzem, dodać kebab i jajko. Wyrobić do połączenia składników.

3

Uformować podłużne wałeczki, nadziać na patyki od szaszłyków. Obsmażyć z obu stron na gorącym oleju lub na grillu, na złoty kolor z każdej strony. Podawać na zimno, jak i na ciepło jako danie lub przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.08.2013 11:02
świetny pomysł
adelajda 23.07.2013 18:34
robiłam podobne !!
Wafelek2601 18.01.2013 09:09
Rewelacyjnie wyglądają
angelika4 10.08.2012 18:51
mmm pychota
Krystyna32 18.07.2012 16:41
extra
kate.500 03.07.2012 10:18
super
Beatris 16.06.2012 10:01
Moja rodzina bardzo lubi takie mięsko z grilla.
paulisia_elk 15.06.2012 21:30
bardzo apetycznie wyglądają
motyl 15.06.2012 20:30
super
motyl 15.06.2012 20:30
super
ziutula
ziutula 15.06.2012 20:04
dla mnie z sosem czosnkowym...poprosze o 1 patyczek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak