Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa jacobs

    1 łyżeczka
  • likier pomaraqńćzowy

    2 łyżki
  • woda

    50 ml
  • borówki

    4 łyżki
  • maliny świeże

    8 sztuk
  • jabłko

    1 sztuka
  • skórka pomarańczowa

    1 do smaku
  • lody

    2 pomarańczowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zaparzamy gorącą wodą i chłodzimy w lodówce. Do pucharku wkładamy lody, zalewamy je kawą i likierem. Posypujemy skórką pomarańczową. Na brzeg szklanki natykamy maliny i wkładamy w środek każdej maliny borówkę. Na 3 wykałaczki natykamy borówki. Z jabłka robimy liść, nacinamy nożykiem ostrym płatki liścia. Przyozdobimy szklankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
reniatka 10.03.2013 11:59
chetnie bym zjadla taki deserek
Alex_M 07.03.2013 09:52
rewelacja! chcialabym sprobowac!
gosia56 06.03.2013 17:35
napewno pyszny deserek a jaki kolorowy cały do zjedzenia.
MAR3STA 06.03.2013 16:25
znakomity deser
Kasnaj 05.03.2013 22:25
bardzo fajny pomysł na jedzonko :)
ONY_za_kare 05.03.2013 18:50
no faktycznie rozkosz podniebienia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat