Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowo-biszkoptowy deser.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 1 szklanka
cukier puder do smaku
capuccino do smaku
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe około 24 sztuki

Porada

Przepis na 4 porcje takie jak na zdjęciu. Cappuccino używamy o dowolnym smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowo-biszkoptowy deser.

1.Kawę rozpuszczalną zalać pół szklanki gorącej wody i wystudzić.
2.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i kawą cappuccino do smaku.
3. Na dno pucharków ułożyć po 2-3 biszkopty i skropić zimną kawą,nałożyć porcję śmietany.
4. Następnie biszkopty skropione kawą i śmietanę,całość posypać kawą rozpuszczalną lub cappuccino.
5.Podawać od razu lub schłodzone z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.12.2016 08:28
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:12
Pod mój smak.
Agnieszka-87-25 05.02.2015 15:01
pysznotka!!
MałaMi89 05.02.2015 14:09
Cudny!:) poproszę 2 od razu :)
joanna43 05.02.2015 13:57
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak