KAWOWE TIRAMISU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • Napar z kawy

    400 ml
  • cukier

    10 dag.
  • Biszkopty

    ok.40 sztuk
  • kakao do posypania

  • ser mascarpone

    50 dag.
  • sok wiśniowy

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć 4 żółtka z cukrem, dodać ser. Wymieszać i dodać delikatnie mieszając, pianę ubitą z dwóch białek. Połączyć kawę z sokiem wiśniowym. W blaszce ułożyć warstwę biszkoptów, nasączyć kawą z sokiem. Przełożyć warstwą kremu. Ponownie biszkopty i krem aż do wypełnienia blachy, na wierzchu pozostawić krem. Chłodzić ok. 5 h. w lodówce, posypać kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 20.01.2011 11:20
lubię tiramisu każde , czy to deser czy ciacho
Katarzyna156 09.12.2010 11:18
pychotka :)
katarzyna124 02.12.2010 12:50
Uwielbiam tiramisu.Pycha:)
aranka 30.11.2010 15:48
Ekstra
marta0906 21.11.2010 18:34
pyszne
misia53 08.11.2010 12:24
Tiramisu jest pyszne , zwlaszcza z amaretto
Natalia/tubisiek 08.11.2010 10:15
na pewno jest bardzo smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat