Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowe babeczki z bakaliami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier kryształ 1/2 szkl
mąka pszenna 3.4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
margaryna 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
orzechy włoskie 5 dkg
morele suszone 5 dkg
śliwki suszone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowe babeczki z bakaliami

Białka jajek ubić z solą i cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami, dodać przesiane mąki, kawę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozpuszczoną margarynę, dorzucić posiekane bakalie i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonych foremek o średnicy 12 cm. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.12.2015 13:26
Super "babki"
Krystyna32 13.12.2015 07:50
bardzo apetyczne
Jadwiga/Jaga85 12.12.2015 23:35
Pyszny deser!
Renata9 12.12.2015 20:19
Smaczne babeczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak