Przepis i sposób przygotowania na: Kawowa rozpusta - ciasto
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki, wymieszać łyżką. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu przeciąć na pół. Dolny blat nasączyć kawą.
2. Masa karmelowa: Wodę zagotować, dodać kawę. W 1/2 szkl. ostudzonej kawy rozpuścić budyń i żółtka. Resztę kawy zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, dodać porcjami budyń. Połowę masy wyłożyć na biszkopt. Nasączyć 2 część biszkoptu, wyłożyć na masę. Następnie wyłożyć pozostałą masę.
3. Galaretka kawowa: Wodę zagotować z kawą i cukrem. Zdjąć z ognia i rozpuścić żelatynę. Pozostawić do lekkiego stężenia. Potem wylać na ciasto. Schłodzić. Na koniec posypać wiórkami kokosowymi.