Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowa granita z Baileys

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 150 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
likier Baileys 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowa granita z Baileys

Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą, dodajemy cukier i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie do kawy dodajemy likier, mieszamy i przelewamy do plastykowej miseczki. Wstawiamy do zamrażalnika. Co jakiś czas zaglądamy do naszej granity i jak trochę stężeje, to mieszamy ją łyżeczką. Czynność powtarzamy co jakiś czas, aż uzyskamy konsystencję sorbetu. Podajemy w ozdobnych szklankach. Taka kawowa granita doskonale gasi pragnienie i daje nam „kopniaka” do działania!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 04.01.2014 09:00
ale gwarantuję, że ich tam nie ma ;-)
plocia 03.01.2014 23:31
Na zdjęciu wygląda jak orzechy laskowa :)
smakowita 03.08.2012 16:25
ekstra !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak