Kawior z bakłażanów

Kawior z bakłażanów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    3 szt.
  • oliwa

    1 szklanka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • ocet

    1 łyżka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kawior z bakłażanów foto
Wykonanie:
Bakłażany upiec w piekarniku, ciepłe Obrać ze skórki, a następnie posiekać drewnianym nożem.( przy użyciu noża metalowego bakłażany zmieniają barwę).
Krok 2 - Kawior z bakłażanów foto
Uzyskaną miazgę dokładnie utrzeć , następnie dodawać powoli oliwę , ocet do smaku.Całość wymieszać z majonezem.
Krok 3 - Kawior z bakłażanów foto
Dodać natkę pietruszki sól, pieprz do smaku i podawać jako zakąski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 26.02.2014 08:08
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat