Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawior z bakłażanów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt.
oliwa 1 szklanka
majonez 2 łyżki
sól, pieprz
ocet 1 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawior z bakłażanów

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bakłażany upiec w piekarniku, ciepłe Obrać ze skórki, a następnie posiekać drewnianym nożem.( przy użyciu noża metalowego bakłażany zmieniają barwę).
Krok 1 - Kawior z bakłażanów foto
2
Uzyskaną miazgę dokładnie utrzeć , następnie dodawać powoli oliwę , ocet do smaku.Całość wymieszać z majonezem.
Krok 2 - Kawior z bakłażanów foto
3
Dodać natkę pietruszki sól, pieprz do smaku i podawać jako zakąski.
Krok 3 - Kawior z bakłażanów foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 26.02.2014 08:08
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak