Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawior po żydosku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
jajko 6 szt
majonez tradycyjny 5-6 łyzek
płatki migdałowe 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Porada

Jesli ktoś posiada w swojej lodówce mleczko kokosowe warto dodac do gotowania fileta 1 łyzke mleczka podkresla smak kurczaka i jest delikatny .

Przepis i sposób przygotowania na: Kawior po żydosku

Fileta gotujemy w przyprawionej wodzie dowolnymi przyprawami ,z lisciem i zielem kórczaka nie dopóscic do rozgotowania .Po ugotowaniu studzimy kurczka i mielimy .Jaja gotujemy na twardo po ugotowaniu scieramy na tarce na grubych oczkach .Łaczymy ze soba kurczaka jaja majonez i przyprawy .Płatki migdałówe prazymy na patelni na złoty kolor .Formujemy kulki i obtaczamy w płatkach migdałowych i gotowe .
Smaczne proste i ładnie sie prezentuja na kazdej imprezie
Mozna zrobic jeszcze Dip do kawioru wystarczy wymieszac ze soba 3 łyzki żurawiny ze słoika i 2 łyzeczki chrzanu i gotowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 17.05.2014 16:50
ciekawy przepis , wyprobuję
2milutka 09.04.2014 07:52
fajny przepis:)
msmariusz 08.04.2014 23:42
pyszny przepis
Kolorowa 08.04.2014 21:24
Interesujące ;)
Mati1@9 08.04.2014 14:13
Zrobione zdjecia tylko na pólmiskach poprostu zapomniałem zrobic podczas .Robiłem je na swoje urodzinki kazdy sie zachwycał Choc nazwa nic temu nie mówi . Polecam zróbcie naprawde warto .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak