Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawior bułgarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
czosnek 1 główka
natka pietruszki 1 garść
pomidor 2-3 sztuki
oliwa
ocet winny
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawior bułgarski

Bakłażany umyć i osuszyć, upiec w piekarniku. Upieczone bakłażany obrać ze skórki, ewentualnie usunąć pestki, przetrzeć przez sito lub drobno pokroić. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Bakłażany, czosnek i jajka zmiksować z oliwą. Doprawić do smaku solą i octem winnym. Pomidory pokroić na ćwiartki. Masę bakłażanową przełożyć do salaterki, posypać obficie posiekaną zieleniną i przybrać ćwiartkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 26.09.2010 18:14
ciekawe
Lidia11 26.09.2010 15:57
fajne
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:54
pyszne
marzencia2007 24.08.2010 10:10
ciekawe ;)
RenataZ-et 06.08.2010 18:02
Faaaajne!!
plocia 06.08.2010 13:22
smacznego życzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak