Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawałki piersi kurczaka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kawałki piersi kurczaka w cieście

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka myjemy i kroimy w pasy. W misie w odrobinie oleju moczy je w soli, pieprzu i innych przyprawach.
Krok 1 - Kawałki piersi kurczaka w cieście foto
2
Do osobnej miski wbijamy jajko i delikatnie je ubijamy. Następnie zamaczamy w nim kawałki kurczaka. Z jajka szybko przerzucamy kurczaka do bułki tartej, gdzie dokładnie obtaczamy nasz kawałek.
Krok 2 - Kawałki piersi kurczaka w cieście foto
3
Na patelni rozgrzewamy mocno olej. Wrzucamy kawałki i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Krok 3 - Kawałki piersi kurczaka w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak