Kawałki mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    50 dag
  • marchew

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • śmietana

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kminek mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na różnej wielkości kawałki. Dusimy w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową, kminkiem i pokrojoną w niewielkie kawałki marchewką. Gdy mięso miękkie zagęszczamy sos śmietaną wymieszaną z mąką. Przyprawiamy. Podajemy z ziemniakami i sałatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 15.04.2013 08:51
apetyczne :)
Kasnaj 19.02.2013 15:35
ciekawe :)
dodi 19.02.2013 15:03
aż chciałoby się zjeść!!!!!!!!!
Bogumiła 19.02.2013 14:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat