Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa zbożowa w świątecznym wydaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 200 ml
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/3 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/3 łyżeczki
kakao 1 łyżeczka + szczypta (ciemne kakao)
kawa zbożowa 2 łyżeczki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa zbożowa w świątecznym wydaniu

W filiżance mieszamy 2 łyżeczki kawy zbożowej rozpuszczanej, z cynamonem, przyprawą do piernika i 1 łyżeczką ciemnego kakao. Mleko podgrzewamy, a następnie zalewamy nim naszą kawę z przyprawami. Całość dokładnie i szybko mieszamy. Wierzch naszej kawy zdobimy porcją bitej śmietany, którą delikatnie posypujemy szczyptą kakao. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.11.2016 10:02
smaczna kawka :)
Konczi 22.11.2016 07:46
lubię to :)
Diana Rusiłowicz 22.11.2016 00:10
Pysznie i aromatycznie :)
MagdalenaIC 22.11.2016 00:07
Dziękuję :)
edytazaw89@wp 22.11.2016 00:07
Wygląda pięknie
w mojej kuchni 21.11.2016 23:08
moje smaki, zbożową lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak