Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kawa

mleko 400 ml
czekolada mleczna 50 g
śliwki suszone 40 g
kawa zbożowa (lub zwykła) rozpuszczalna 4 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Do dekoracji

bita śmietana
kropelki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem

Mleko, śliwki i czekoladę umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Następnie zawartość rondla przelewamy do pojemnika blendera, dodajemy kawę i cynamon.

Blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

Przelewamy do szklanek, przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czekoladowymi kropelkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 13.02.2017 12:44
nie przepadam za kawą,ni pije jej w ogóle ale ta Twoja..mmm
Renataj 24.01.2017 13:53
Fajny pomysł:)
Malinka 24.01.2017 13:00
Fajna, smaczna kawka!
Wacław 24.01.2017 11:21
pysznie wygląda :-)
Ewelina1991 24.01.2017 09:43
mmm..... pycha ;-)
Agnieszka-87-25 24.01.2017 09:27
mniam dobroci
Edith85 24.01.2017 08:27
Ten deser to coś dla mnie:) piję tylko kawę zbożową
Krystyna32 24.01.2017 08:13
pyszności :)
bietka 24.01.2017 08:05
Pyszna kawusia:)
asiatok 23.01.2017 23:39
Absolutnie powalające na kolana!
Iwusia 23.01.2017 22:43
wspaniale sie zapowiada
sezamek 23.01.2017 22:40
Coś dla mnie :)
Konczi 23.01.2017 22:36
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak