Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z syropem malinowym i lodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 czubate łyżeczki
woda wrząca 1/2 szklanki
syrop malinowy 9 łyżek
mleko zimne 1,5 szklanki
lody 3 duże gałki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z syropem malinowym i lodami

Kawę zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać, ostudzić i schłodzić. Do trzech szklanek rozlać syrop malinowy (użyłam domowego). Na to delikatnie wlać bardzo zimne mleko. Do mleka wlać schłodzoną kawę. Do każdej szklanki z kawą włożyć po jednej gałce ulubionych lodów (ja użyłam lodów śmietankowo-wiśniowych). Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak