Kawa z syropem malinowym i lodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    3 czubate łyżeczki
  • woda

    wrząca 1/2 szklanki
  • syrop malinowy

    9 łyżek
  • mleko

    zimne 1,5 szklanki
  • lody

    3 duże gałki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać, ostudzić i schłodzić. Do trzech szklanek rozlać syrop malinowy (użyłam domowego). Na to delikatnie wlać bardzo zimne mleko. Do mleka wlać schłodzoną kawę. Do każdej szklanki z kawą włożyć po jednej gałce ulubionych lodów (ja użyłam lodów śmietankowo-wiśniowych). Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat