Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z czekoladą, imbirem i chili

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczka
woda 200 mililitr
cynamon Prymat 1/4 łyżeczka
chili w płatkach 1/8 łyżeczka
syrop czekoladowy 2 łyżeczka
śmietana 30% 3 łyżka
czekolada gorzka 4 sztuka
Imbir mielony Prymat 1/8 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z czekoladą, imbirem i chili

Trzy kostki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Płynną, ciepłą czekoladę przelać do woreczka (najlepiej strunowego). W rogu woreczka zrobić małe nacięcie. Całą szklankę ozdobić fantazyjnym wzorkiem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kawę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać syrop czekoladowy, cynamon i imbir. Wymieszać, aż do rozpuszczenia składników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gorącą kawę przelać do szklanki z czekoladową dekoracją. Wierzch udekorować bitą śmietaną, płatkami chili i stratą kostką czekolady. Podawać od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.02.2019 16:29
Kawę lubię, ale z takimi składnikami nie piłam.
artur7 11.12.2013 18:31
z imbirem super
Ewa104 01.07.2013 07:05
Kawa to mój narkotyk.A w takiej postaci poprosiłabym na deser.
aisoglam 30.06.2013 22:44
Pycha kawusia :)
Renata9 30.06.2013 21:36
super kawusia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak