Kawa sorbetowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • woda

    1/4 szklanki
  • mleko

    2 łyżki
  • sorbet malinowy

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę po wsypaniu do szklanki, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i czekamy aż ostygnie.
Sorbet malinowy dzielimy na dwie części. Jedną miksujemy z zimną kawą, a drugą, ze schłodzonym mlekiem.
Bierzemy wysoką szklankę i naprzemiennie nakładamy sorbet z kawą i sorbet z mlekiem.
Najwygodniej jest to zrobić łyżką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 18.10.2012 17:21
Chętnie wypiłabym taką kawę w upalny, letni dzień.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat