Kawa na zimno

Kawa na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawy rozpuszczalnej

    2 łyżeczki
  • cukru

    2 łyżeczki
  • gorąca woda

    odrobina
  • kostki lodu

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kawa na zimno

Kroki postępowania

Krok 1 - Kawa na zimno foto
Kawę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody (tylko tyle, aby się mogła rozpuścić kawa). Mieszamy z cukrem.
Krok 2 - Kawa na zimno foto
Kawę zalewamy zimnym mlekiem i dodajemy kostki lodu. Mieszamy.
Krok 3 - Kawa na zimno foto
Gotową kawę przelewamy do wysokiego naczynia. Wkładamy słomkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat