Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mrożona z likierem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
wrzątek 100 ml
mleko 3,2% 100 ml
likier kawowy 100 ml
cukier puder 1 łyżka
lód 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mrożona z likierem

Kawę rozpuszczalną zalej wrzątkiem. Dodaj cukier puder.
Całość dokładnie wymieszaj. Rozkruszony lód przełóż do rozdrabniacza. Dodaj kawę i zblenderuj. Następnie dolej likier kawowy oraz mleko. Całość blenderuj do momentu, aż uzyskasz charakterystyczną piankę.

Zmrożoną kawę przelej do szklanek, udekoruj bitą śmietaną i na wierzchu posyp zmieloną kawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 13.09.2016 08:31
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak