Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mrożona "Czekoladowe szaleństwo"

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda 50 ml
wanilia 1 laska
syrop czekoladowy
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mrożona "Czekoladowe szaleństwo"

Kawę zalewamy w małym dzbaneczku 50ml gorącej, ale nie wrzącej wody. Mleko zagotowujemy z laską naciętą wzdłuż wanilii. Następnie ściągamy je z gazu i ubijamy trzepaczką (ręczną lub elektryczną) do utworzenia pianki. Na dno wysokiej szklanki wlewamy syrop czekoladowy, a następnie delikatnie wlewamy mleko i zaparzone wcześniej espresso. Dodajemy dużo kostek lodu. Piankę dekorujemy czekoladowym wzorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.05.2013 09:44
dziękuję serdecznie i życzę smacznego!
Aneta41 18.11.2012 15:38
oj napilabym sie takiej kawki
Iwona56 25.08.2012 18:48
super
Grażyna13 19.08.2012 21:38
szaleństwo smaku :)
plocia 15.08.2012 16:30
ale pysznie wygląda, chętnie bym wypiła
Miki 09.08.2012 22:39
pycha
smakowita 03.08.2012 16:29
fajne kolorki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak