Kawa mocno zmrożona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • woda

    2/3 szklanki
  • mleko

    1/3 szklanki
  • likier amaretto

    1 łyżka
  • różowy cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kawa mocno zmrożona foto
Kawę zalewamy gorącą wodą, a jak ostygnie to przelewamy do woreczków na lód i odstawiamy do zamrażalnika. Czekamy aż zamarznie.
Krok 2 - Kawa mocno zmrożona foto
Do wysokiej szklanki wlewamy likier amaretto, dorzucamy kawowe kostki lodowe, wsypujemy różowy cukier
Krok 3 - Kawa mocno zmrożona foto
i wlewamy mleko. Czekamy aż kostki zaczną się nieco roztapiać i pijemy :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 12.08.2012 20:52
@kulinarny smak, kupiłam go w zwykłym sklepie, stał na półce z ozdobami do ciast. Nazywa się różowy cukier błyszczący, a producent to Dr Oetker
Misiabe 12.08.2012 18:44
ale fajny pomysł na kawe!
kulinarny smak 12.08.2012 07:01
ten różowy cukier mnie intryguje:) jego się robi samemu czy kupuje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat