Kawa mocno mrożona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • syrop o smaku czekoladowych c

    8 krople
  • bita śmietana

  • zamrożone kostki kawy

    6 szt
  • Na zamrożone kostki

  • kawa rozpuszczalna

    4 łyżeczka
  • woda

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zalewamy wrzątkiem.

Gdy wystygnie przelewamy do foremek na kostki lodu.

Odkładamy do zamrożenia.

2-3 zamrożone kostki kawy zalewamy 200 ml zimnego mleka.

Dodajemy kilka kropel syropu smakowego i dokładnie mieszamy.

Czekamy chwileczkę aż kawa się rozpuści.

Jeśli ktoś ma ochotę może ozdobić kawę bitą śmietaną.

Smacznego :)

Pomysł znalazłam w książeczce kawy jacobs, polecam :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 01.09.2012 09:08
boska:)
parysek10 25.06.2012 13:56
ciekawie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat