Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa marcepanowo-migdałowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

syrop migdałowy 15 ml
syrop czekoladowy 15 ml
bita śmietana w/g uznania
sypka czekolada w/g uznania
migdały w płatkach w/g uznania
spienione mleko 150 ml
espresso 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa marcepanowo-migdałowa

Do wysokiej szklanki wlewamy najpierw syrop czekoladowy, potem migdałowy. Dobrze spieniamy mleko specjalnym, elektrycznym spieniaczem. Wlewamy na syropy. Na mleko delikatnie lejemy porcję espresso. Kawę zdobimy bitą śmietaną, na którą sypiemy startą czekoladę oraz płatki migdałów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 02.01.2011 13:09
cud miód- przepis warty polecenia
Jaheira11 02.01.2011 13:05
uwielbiam marcepan więc chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak