Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa Latte

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 250 ml
śmietana 18 proc 2 łyżeczki
espresso 4 małe filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa Latte

WYKONANIE:

Mleko ze śmietanką podgrzewam gdzieś do temperatury 60 - 70 stopni.
Przelewam do słoika większego (aby uzyskać dużo piany) i mocno nim wstrząsać kilka minut, jak jest już dużo piany, stawiam i za chwileczkę puknę słoikiem o blat szafki. Kawę zaparzam w expresie lub kawiarce. Do szklanki wlewam powoli ciepłe mleko część piany zostawiam. Wlewam cienkim strumieniem kawę po brzegu szklanki, jak już wleję kawę to dekoruję resztą piany. Gotowe.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.03.2014 19:48
bardzo apetyczna kawa :)
agnieszka131919 15.02.2014 21:25
nie wychodzi mi taka,twoja jest ekstra
Kasia35 04.02.2014 09:27
mnie nigdy nie chcą wyjść trzy warstwy :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak