Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa deserowa piernikowo-czekoladowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżki
mleko 1 szkl.
biała czekolada 100 g
gorąca woda 200 ml
Syrop: piernikowy do smaku
śmietana kremówka 100 ml
czekolada starta do smaku lub cynamon

Porada

Kawę można podawać na gorąco albo w wersji mrożonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa deserowa piernikowo-czekoladowa

Śmietanę kremową dobrze schłodzić i ubić na sztywno. Włożyć do lodówki.

W gorącej wodzie rozpuścić kawę. Mleko rozgrzać, dodać posiekaną białą czekoladę i odstawić na 2-3 minuty. Wymieszać do rozpuszczenia. Połączyć mleko z kawą i doprawić syropem piernikowym.

Kawę rozlać do szklaneczek, przykryć bitą śmietaną i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.01.2017 19:05
smaczna kawusia : )
MagdalenaIC 21.01.2017 18:08
O! z białą czekoladą. To musi smakować :)
Krzysztof15 21.01.2017 14:18
super kawka
Madzai 21.01.2017 12:12
Pyszności :)
Małgorzata92 21.01.2017 12:12
Wspaniała :)
Babeczka35 21.01.2017 07:55
Pyszna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak