Kawa bananowa na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1
  • mleko

    200 ml
  • miód

    1 łyżeczka
  • cynamon

    do dekoracji
  • espresso

    2 filiżanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy, wlewamy do blendera. Następnie zaparzamy espresso i dolewamy do mleka, dodajemy łyżeczkę miodu. Do całości dodajemy banana i wszystko razem miksujemy do uzyskania płynnej konsystencji. Kawę przelewamy do szklanek i dekorujemy cynamonem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 09.11.2013 00:17
Fajny pomysl
Klausia 02.02.2013 20:04
z prawdziwym bananem to jeszcze nie robiłam :) ekstra :)
Renata22 18.12.2012 21:50
ale fantastyczna kawowa opcja!:) Bo to Kasi pomysł!;)
PaniMISIOWA 25.08.2012 11:29
z chęcią bym jej spróbowała
Sroczka 09.08.2012 15:06
Brzmi apetycznie i tak też wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat