Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
mąka krupczatka
3/4 szklanki -
jajko
4 sztuki -
cukier brązowy
drobny 1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Masa serowa
-
śmietana 30%
500 ml -
ser biały
mielony 450 g -
cukier waniliowy
1 torebka -
cukier kryształ
1/2 szklanki
Dodatkowo
-
likier amaretto
wg uznania -
ciastka
pierniczki bez polewy 2 opakowania po 100 g -
dżem
z czarnej porzeczki 280 g -
galaretka
malinowa 1/2 opakowania
Ozdoba
-
czekolada
gwiazdki wg uznania
Przepis i sposób przygotowania Katarzynkowe ciasto o smaku amaretto
Kroki postępowania












Bardzo dobre ciasto z pierniczkami w środku. Masa serowa trochę słodka bardzo dobrze komponuje się z dżemem z czarnej porzeczki. W sam raz do kawki lub herbatki.![]()
Komentarze (0)