Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany jadalne - pychota

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne 250 dag
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany jadalne - pychota

Kasztany myjemy, każdy przekroić na krzyż.
Przekładamy na blaszkę nacięciem na górze, koniecznie należy ponacinać, żeby w trakcie pieczenia nie wybuchły.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15-20 minut.
Podajemy od razu na ciepło, wówczas skorupa szybko schodzi, solimy delikatnie.
Kasztany czarne w środku od razu wyrzucamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.04.2015 10:28
Kasztany uwielbiam :))
Magula 09.04.2015 09:42
uwielbiam kasztany
luna76 09.04.2015 07:34
mmm, bardzo apetyczne!!! :)
Ola1984 09.04.2015 07:16
Oj, zjadałabym porcyjkę takich smakowitości :)
katerinaJ 09.04.2015 06:44
Nigdy nie próbowałam i chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak