Kasztany fasolowe

Kasztany fasolowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    750 g
  • aromat waniliowy

  • starta czekolada do obtoczenia

  • fasola biała

    0,5 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną ze skórki fasolę, przetrzeć przez sito. Cukier wymieszać z 4 łyżkami przegotowanej wody, podgrzewać do uzyskania gęstego syropu. Syrop zmiksować z fasolą i aromatem. Formować niewielkie kulki i obtaczać w czekoladzie. Odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat